С редакцията на Plovdiv24.bg се свързаха живущи на ул. Георги Данчов

...
</TD
>С редакцията на Plovdiv24.bg се свързаха живущи на ул. Георги Данчов
Коментари Харесай

Граждани са подложени на тормоз от строители на голям жилищен комплекс в Пловдив

С редакцията на Plovdiv24.bg се свързаха живущи на ул. Георги Данчов 14,16,16 и 20 в " Тракия ". Те са засегнати от шума и на градежа на затворения жилищен комплекс " Тракия сити парк ".

" След публично подадена тъжба в община Пловдив, регион Тракия, получихме отговор, че в районната администрация постъпват уведомления, с които възложителят на градежа уведомява за осъществяването на строителни действия, за които е нужен непрестанен развой - наливане на бетон. Което е надалеч от истината, тъй като ние сме очевидци, че нито една събота или неделя не е наливан бетон, а се правят други строителни действия, които нямат общо с това ", описват пловдивчаните.

Според закона за отбрана от шума в околната среда чл.16 ал.(5) Забранява се излъчването на звук по време на строителство за времето от 14,00 до

16,00 ч. и от 23,00 до 8,00 ч.

" Въпреки това на горепосочения градеж се работи непрестанно от 7 сутринта до 20 ч. вечерта, през почивните дни /събота и неделя/ и националните празници - без изключение. Подали сме стотици сигнали към тел. 112 по надлежния ред, само че до момента реакция на институциите не е имало ", допълват още живущите.

Строежът на комплекса се прави върху един от последните свободни терени сред бул. " Освобождение " и ул. " Георги Данчов ". Досега мястото бе огромна поляна. Строителната площадка е открита на 14 октомври, 2022 г.  200 души е плануваният оптимален брой работещи, а градежът би трябвало да е подготвен за 36 месеца. 

Комплексът ще разполага с внушителните 13 700 м 2 вътрешен озеленен двор, в който ще има детски площадки, стрийт фитнес и зони за отдих.

Ще разполага също с общо 1196 броя жилища.

Паркоместата са обезпечени на 100% с общо с 1512 паркоместа, при нужни 1250.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР